le grand mazarin, hotel parijs, parijs hotel, luxe hotel parijs

Iedereen heeft het over deze twee nieuwe hotels in Parijs

Wie binnenkort in de Thalys stapt naar Parijs, kan sinds een paar maanden neerstrijken in hotel Le Grand Mazarin, of Des Grands Voyageurs. Beide nieuwe hotels in Parijs zijn het gesprek van de dag. In Des Grands Voyageurs sliepen we zelf, Le Grand Mazarin staat op ons lijstje.

Nieuwe hotels in Parijs die het overnachten waard zijn

Hotel Des Grands Voyageurs

Op een ideale locatie – op steenworp afstand van Tour Montparnasse – ligt de nieuwkomer Des Grands Voyageurs. Dit hotel opende haar deuren in november 2023, en rond half december checkten wij ook in. Bij aankomst merkten we al dat de locatie in elk geval goed gekozen was; op elke straathoek zaten mensen aan een glas wijn, en de beste streetstyle was in no time gespot.

Ook binnen viel het niet tegen: de receptie was te vinden aan een gezellige bar, een beetje donker – maar dat had wel wat – en de hotelkamer daarentegen was licht en minimalistisch. Dit nieuwe hotel in Parijs heeft eigenlijk alles wat het moet hebben: goede locatie, fijne bedden, vriendelijk personeel en een mooie ambiance.

We zijn wel benieuwd naar hoe het ontbijt zich de laatste weken verder heeft ontwikkeld; het was een prima ontbijt met best wat keuze, alleen met de kleine €30 die je ervoor aftikt, was het net een tikkie minder dan we bij andere hotels gewend zijn. Enfin, het is Parijs – en de croissantjes waren ‘chef’s kiss.’

Hotel Le Grand Mazarin

Waar we nog níét zijn geweest – maar wat wél hoog op onze wish list staat – is hotel Le Grand Mazarin. Voor dit nieuwe hotel in Parijs werd een beroep gedaan op Brits ontwerper Martin Brudnizki, en dat zie je terug. Het gebouw dat uit de veertiende eeuw dateert, is chic, uitbundig, theatraal zelfs – maar dat alles bedoelen we louter positief.

Het hotel opende in het najaar van 2023, en sindsdien is het druk bezocht door grote namen uit de interieur- en modewereld. Voor het interieur natuurlijk, het comfort, maar ook de locatie. Le Grand Mazarin is te vinden in Le Marais; een van de leukste wijken van Parijs.

Dit nieuwe hotel in Parijs is trouwens iets duurder dan Des Grands Voyageurs. Waar je bij de eerste ongeveer tussen de €200 en €300 neerlegt voor een nacht, kom je bij Le Grand Mazarin al snel uit op een bedrag tussen de €500 en €700.

Beelden: Hotel Des Grands Voyageurs en Le Grand Mazarin.