kruiden opbergen evermill

Kruiden opbergen in stijl: deze kruidenpotjes spotte ik bij Sanne Vloet

Kruiden opbergen kan best een uitdaging zijn. Nu hebben we het al aardig op orde met glazen potjes en stickers – esthetisch én functioneel – maar het idee is nog altijd om ze te vervangen door een chiquer systeem. In een vlog van Sanne Vloet zag ik lang geleden de kruidenpotjes van Evermill. Sindsdien weten Maarten en ik het zeker: zodra we onze droomkeuken realiseren, gaan we híérmee onze kruiden opbergen. (En jawel, Maarten is hierin net zo invested als ik.)

Kruiden opbergen met het systeem van Evermill

Het opbergen van kruiden moet allereerst praktisch zijn; je wilt tijdens het koken gewoon snel de juiste kruiden kunnen vinden. Maar we weten allemaal dat het oog ook wat wil, en dan zijn die verpakkingen uit de supermarkt weinig esthetisch. In een bui om het roer in de keuken eens om te gooien, kochten we daardoor al eens een lading glazen potjes met stickers. Een hele verbetering, die voorlopig nog voldoet.

Toch heeft dat systeem ook z’n nadelen. De perfectionist ziet meteen dat zelf geplakte stickers nooit op alle kruidenpotjes éven recht zitten. Ook belandt tijdens het koken al snel wat olijfolie of ander kookgerei op de stickers, die je vervolgens niet makkelijk af kunt spoelen. Wie het kruiden opbergen dan ook graag naar een hoger level tilt, wordt blij van het Evermill kruiden-opbergsysteem. Glazen potjes waar de namen van de kruiden al op staan – geen gedoe met stickers dus.

kruiden opbergen kruiden potjes

Kruiden opbergen in een lade, op je aanrecht of aan de muur: bij Evermill is de keuze helemaal aan jou. Zo is er de counter top rack (die je eventueel aan de muur kunt hangen), en zijn er ook in-drawer-systemen voor kruiden in de la. Deze opties zijn er in 12 kruidenpotjes (de ‘core’ kruiden) of 18 kruidenpotjes (het ‘complete’ set). Je kunt zelf selecteren welke kruiden je wilt, en geloof ons, het assortiment is enorm.

Evermill counter rack

€250

Glazen kruidenpotjes inclusief kruiden

Je krijgt bij Evermill trouwens niet alleen glazen kruidenpotjes: er zitten ook daadwerkelijk kruiden in. Allemaal van de hoogste kwaliteit en helemaal organic, is het idee. Later kun je een refill van de kruiden bestellen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de potjes na te vullen met kruiden die je ergens anders hebt opgeduikeld.

Met welk systeem wij voortaan kruiden opbergen? Dat wordt sowieso de complete top counter rack, die ongeveer €250 kost, en een perfecte aanvulling is op het servies en de tafelkleden van Rebecca Udall.

Beelden: Evermill.