hotel kopenhagen, hotel sanders kopenhagen

Weekendje in de Deense hoofdstad: de mooiste hotels in Kopenhagen

Kopenhagen heeft veel moois te bieden. Zo kunnen we uren struinen door museum Glyptoteket, is Nyhavn altijd gezellig om te blíjven borrelen, en om alles af te tikken moet je natuurlijk ook de Kleine Zeemeermin hebben gezien. Wat je plannen ook zijn: je ziet het allemaal niet in één dag. Vijf mooie hotels in Kopenhagen (centrum), zodat je – helemaal in stijl – een paar dagen langer kunt blijven.

Dossier Hotel Kopenhagen

hotel sanders, hotelkamer, intereiur, schemerlamp, openhaard, serre, hotel kopenhagen

Hotel Sanders

Vanaf €332 per nacht.

Op 200 meter van Nyhavn vind je boetiek-hotel Sanders. Een gezellig interieur, waaronder een serre op het dak. Voor culinaire hoogstandjes hoef je het hotel niet te verlaten; met de artisjok of polenta kun je een hele dag vooruit (met meer vega-opties zouden ze overigens wel punten scoren). Over de locatie hoeven we verder niet uit te wijden: zit je in de buurt van Nyhavn, weet je dat je goed zit. Vinden eerdere gasten ook: een 9.7 voor de locatie, en stellen gaven een 9.8 voor een reis voor twee.

Grand Hotel Joanne

Vanaf €341 per nacht.

Op steenworp afstand van het eerder genoemde Glyptoteket ligt Grand Hotel Joanne. Eveneens een boetiek-hotel, dat tijdens Copenhagen Fashion Week de uitvalsbasis is voor heel modeland. Gewoon in je normale kloffie mag je gelukkig ook naar binnen. Kun je vervolgens lekker chillen in de tuin, op het terras of aan de bar – of natuurlijk gewoon in je hotelkamer, want kijk even wat een interieur. Een bekend hotel in Kopenhagen, en zonder twijfel op ons favorietenlijstje.

25hours hotel Kopenhagen

Vanaf €387 per nacht.

Wie van kleurrijk interieur houdt, kan inchecken bij het 25hours hotel in Kopenhagen. Een hotelketen die je in meerdere steden terugvindt – en meestal hebben ze een heerlijke bar. Altijd een reden om even aan te schuiven dus. In dit hotel in Kopenhagen vind je in elk geval fijne kamers en een binnentuin – en de locatie wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.8.

Ontdek ook onze hotels in Rome >

Villa CPH

Vanaf €550 per nacht.

Villa CPH is een begrip in Kopenhagen. Een voormalig post- en telegraafkantoor, dat nu dus een luxe hotel is, met een interieur vol modern design. En natuurlijk ook nog wat authentieke details, wat het tot een interessante mix maakt. Genoeg over het interieur: vergeet het dak van dit hotel niet. Daar vind je namelijk een rooftop swimming pool. De sauna in kan ook, in de luxe wellness van dit iconische hotel in Kopenhagen.

villa cph kopenhagen

Copenhagen Admiral Hotel

Vanaf €207 per nacht.

Van deze lijst komt Admiral Hotel het meest in de buurt van de typisch Scandinavische stijl. Natuurlijke materialen, rustieke tinten: een oase van rust. Het is geen uitschieter – op Booking krijgt ‘ie een 8.7 – maar over het algemeen lijkt het ons een prima hotel, naast koninklijk paleis Amalienborg en tegenover Copenhagen Opera House. De locatie van dit hotel in Kopenhagen centrum is dus wel een uitschieter, en krijgt een 9.6.

Beelden: Booking.com