Op de wishlist: slapen en dineren bij Hotel La Tartane in Saint-Tropez

Een paar minuten verwijderd van het bruisende centrum van Saint-Tropez en de stranden van Pampelonne, is Hotel La Tartane Saint-Tropez gevestigd. Een volledig gerenoveerd vijfsterrenhotel, met 27 kamers en suites, evenals een restaurant en – dit viel te verwachten – een zwembad. Bonuspunten? Die krijgen ze voor de felgekleurde oldtimer die je hier kunt huren, want is er íéts dat beter past bij de idyllische Côte d’Azur?

Een parel aan de Côte d’Azur: Hotel La Tartane Saint-Tropez

Wie binnenstapt bij Hotel La Tartane Saint Tropez waant zich meteen in de jaren ’20, lezen we op de website van deze accommodatie. Nu zijn veel dingen uit die tijd helemaal niet zo benijdenswaardig, maar dit hotel lijkt er het beste uit te hebben geplukt. Het omarmt de Franse Riviera van de Roaring Twenties, ‘waarin goede smaak en elegantie gecombineerd werden met goede smaak en festive lightness,’ aldus dit hotel. Klinkt als iets waar we naartoe moeten.

hotel la tartane saint tropez, restaurant, lounge
hotel la tartane saint tropez, restaurant, lounge

Overnachten bij Hotel La Tartane Saint-Tropez

Hôtel La Tartane Saint-Tropez ligt tussen de stranden en het centrum van de bruisende stad. De perfecte plek dus. Voor een duik hoef je overigens niet naar de kust: het zwembad van dit hotel lijkt ons ook goed toeven. De kamers van dit hotel zijn stijlvol ingericht, en dat maakt deze plek al met al een prima ervaring, lezen we op verschillende reviewplatforms.

Zo scoort dit vijfsterrenhotel een 4,6 uit 5 op Google en een 9,1 op Booking.com. Op Tripadvisor, waar hotels standaard lager lijken te scoren dan op andere platforms, weet Hotel La Tartane 4 uit 5 sterren te scoren – dat valt ons dus alles mee.

hotel la tartane saint tropez, restaurant, lounge

Hoeveel je neerlegt voor een nacht hangt natuurlijk af van het seizoen, maar over het algemeen kun je rekenen op prijzen vanaf €1000. Bedragen van €6000 hebben we hier ook gespot.

Restaurant Le Saint Amour

Anders dan bij het heerlijke Grand Hotel Tremezzo aan het Comomeer (Italië), waar je ook aan kunt waaien om alleen even een vorkje te prikken, is het restaurant van Hotel La Tartane in Saint-Tropez vooralsnog alleen toegankelijk voor hotelgasten.

Check de tag Frankrijk voor de laatste updates, ontdek dit oude klooster hotel in Nice – of ga iets noordelijker en neem een kijkje bij het indrukwekkende Le Mas des Poiriers in de Provence.

Beelden: Tartane Saint-Tropez.