Dossier Hotel Ibiza: de leukste en mooiste hotels van het eiland

Ibiza is zo’n beetje hét walhalla voor iedereen die even aan de hectiek wil ontsnappen. Op Ibiza is het leven trager, de zon feller, het water blauwer; het is er simpelweg goed toeven. Niet in de laatste plaats doordat Ibiza hotels te bieden heeft die het allemaal nóg een stukje leuker maken. We kwamen wat parels tegen – soms midden in de natuur, soms in Ibiza stad – die we graag voor je bundelen in een gloednieuw dossier: Hotel Ibiza.

Dossier Hotel Ibiza

hotel ibiza, hotels ibiza, ibiza hotels, ibiza hotel, luxe hotel ibiza, vijf sterren hotel

Montesol Experimental Ibiza Hotel

Vanaf €181 per nacht.

Het Montesol Experimental Ibiza Hotel ligt in het historische centrum van Ibiza stad. Een vijfsterrenhotel met 33 kamers, ingericht door interieur designers Lázaro Rosa-Violán en Dorothee Meilichzon. En dat kun je zien; dit hotel op Ibiza ademt gewoon design. De locatie is natuurlijk ideaal: perfect voor wanneer je de kleine boetiekjes en pittoreske café’s van Ibiza stad wilt ontdekken. Daarvoor hoef je trouwens de deur niet uit: beneden vind je de bar van het hotel, die hoge ogen scoorde bij de gasten die je voorgingen.

De prijzen? Rond november liggen die om en nabij de €200, maar kunnen oplopen tot drie nullen. Gemiddeld zal je rond de €400 tot €600 uitkomen. Dit hotel behaalde een 8.6 op Booking.com en 4.2 uit 5 sterren op Google.

hotel ibiza, hotels ibiza, ibiza hotels, ibiza hotel, luxe hotel ibiza, vijf sterren hotel

Can Martí

Vanaf €230 per nacht.

Zo kleurrijk als het Montesol Experimental Ibiza Hotel is, zo rustiek is Can Martí. De Instagram-pagina van dit hotel is een palet van beigetinten, afgewisseld met natuurschoon en culinaire gerechten die wél wat kleur bevatten. De perfecte locatie om te ontprikkelen dus. En dat bevalt goed, zien we aan de reviews. Op Google scoort dit Ibiza hotel 4.8 uit 5 sterren – op Booking.com is dit hotel nog niet te vinden.

Het rustieke van dit hotel zit ‘m trouwens niet alleen in het kleurenpalet. Wellbeing staat bij dit hotel op Ibiza hoog in ‘t vaandel (yoga en massages), de keuken is volledig biologisch (home made en uit eigen tuin) en de ambiance straalt dat simpelweg uit. De beste dag om hier te verblijven? Wij gokken op de maandag; dan organiseren ze een farm dinner onder de sterrenhemel.

De prijzen starten ongeveer rond €230 voor een kamer, bij de suites starten de prijzen in het hoogseizoen rond de €400.

hotel ibiza, hotels ibiza, ibiza hotels, ibiza hotel, luxe hotel ibiza, vijf sterren hotel

Hotel Oku Ibiza

Vanaf €299 per nacht.

De buitenkant van het gebouw is misschien iets moderner dan wat je vaak tegenkomt in de categorie horeca op PERLE. Toch straalt Hotel Oku Ibiza een heerlijke warmte uit. Bovendien heeft ook minimalisme z’n charme. Enfin, het vijfsterrenhotel ligt aan de kust van San Antonio (25 minuten rijden vanaf Ibiza stad) en beschikt over een restaurant, een fitnesscentrum, een bar en een tuin, en dat lijkt ons héél goed toeven.

Het restaurant biedt het beste van de Mediterraanse keuken, vaak met een Aziatische twist. Oku Ibiza scoort een 9 op Booking.com, en op Google 4.4 uit 5 sterren. De prijzen starten vanaf €299 per nacht in het laagseizoen; in de zomer kan dit oplopen tot in de €700.

Beelden: Montesol Experimental Ibiza; Can Martí; Hotel Oku Ibiza; Booking.com