olivia von halle, de guernay, The Peninsula London, zijde, zijden pyjama, hotel

Olivia von Halle en de Gournay slaan handen ineen voor The Peninsula London

Designer Olivia von Halle en interieur label de Gournay werkten samen aan een capsulecollectie voor het vijfsterrenhotel The Peninsula London. Daarbij werd iconisch behang van de Gournay verwerkt in een zijden pyjama met bijpassend slaapmasker – verpakt in een stijlvolle giftbox.

Olivia van Halle x de Gournay voor The Peninsula London

olivia von halle, de guernay, The Peninsula London, zijde, zijden pyjama, hotel
olivia von halle, de guernay, The Peninsula London

Het label de Gournay – wat je inderdaad met een kleine letter ‘d’ schrijft – staat onder andere bekend om de kunstzinnige en handbeschilderde behang-prints. Het behang waarop Hyde Park in Londen is geschilderd bijvoorbeeld, gebruikt in de lobby van The Peninsula London Hotel. Designer Olivia von Halle ging met deze print aan de slag, en verwerkte Hyde Park in een zijden pyjama met bijpassend oogmasker.

olivia von halle, de guernay, The Peninsula London, zijde, zijden pyjama, de gournay
olivia von halle, de guernay, The Peninsula London, zijde, zijden slaapmasker, de gournay

Met de pyjama en het oogmasker bewijzen Olivia von Halle en de Gournay maar weer eens dat kunst niet alleen iets is voor aan de muur; je kunt er nu ook in slapen. De items, waarbij de verpakking minstens zo mooi is als de items zelf, zijn sinds 10 juli 2024 wereldwijd te bestellen bij Olivia von Halle. Ook zijn ze verkrijgbaar in The Peninsula London Hotel, mocht je in de buurt zijn. De zijden pyjama kost €745, het oogmasker gaat voor €175 over de toonbank.

Over Olivia von Halle

De Britse Olivia von Halle studeerde Fashion and Textile Management aan de Leeds University. Ze hield zich daarna bezig met trends, voor onder andere Louis Vuitton, Gucci Group en Lamborghini. In 2008 verhuisde ze naar Shanghai, waar ze haar werk voortzette en tevens aan de slag ging als luxury brand consultant. Geïnspireerd door de pyjama’s die Coco Chanel in de jaren ’20 droeg, werkte Olivia von Halle samen met haar kleermaker aan de perfecte pyjama.

Rond 2011 kwam ze dan ook terug naar Londen met haar eigen label. Tot op de dag van vandaag een groot succes, waarbij de samenwerking met de Gournay voor The Peninsula London Hotel een nieuwe mijlpaal is.

de gournay, hyde park
hyde park

Over de Gournay

Label de Gournay buigt zich over high-end interieur en staat vooral bekend om het handgeschilderde behang. Daarnaast bestaat de collectie van de Gournay uit textiel en porselein. Vazen bijvoorbeeld, schemerlampen en borduurkunst voor aan de muur. Het behang wordt met de hand geschilderd en gekleurd, waardoor de prijzen van één baan starten bij zo’n €745.

Input en beelden: Persbericht Sophie Martin/DH-PR, Londen.