hotel, hotelkamer, omgeving lissabon, salvaterra country house spa

Een uurtje boven Lissabon: Salvaterra Country House & SPA

Zo’n 80 kilometer boven Lissabon Centrum ligt het alom geprezen Salvaterra Country House & SPA. De reviews zijn complete lofzangen, en wie de plaatjes ziet, kan zich er iets bij voorstellen. Qua ambiance heeft het iets weg van een luxe resort op Bali – maar het is toch echt omgeving Lissabon waarin je dit luxe verblijf kunt vinden.

Salvaterra Country House & SPA in omgeving Lissabon

omgeving lissabon, salvaterra country house spa resort
hotel, hotelkamer, omgeving lissabon, salvaterra country house spa

Salvaterra Country House & SPA ligt in Salvaterra de Magos; een kleine gemeente, die ooit zeer geliefd was bij de Portugese royals (tot 1910 was Portugal een monarchie). Enfin, de ideale locatie om Lissabon en omgeving te verkennen, al is het de vraag of je het terrein af wilt.

In de suites van dit luxe hotel is het naar verluidt goed toeven. Dat begint al in de ochtend, als je bij de kamer een mand met ontbijt voorgeschoteld krijgt. Vervolgens kun je buiten een mooi plekje zoeken voor je homemade granola, versgebakken brood, fruit en meer – of je maakt er een ontbijt op bed van. Met verse koffie natuurlijk.

Is je ontbijt eenmaal achter de kiezen, kun je bij Salvaterra Country House & SPA door de tuinen wandelen, een duik nemen in het zwembad of ontspannen in de wellness. Ook mogelijk? Een boottocht, luchtballonvaart, wijnproeverij – of de mooiste vogels van omgeving Lissabon spotten.

bad, spa, wellness
hotel, ontbijt, natuur, resort

Voor restaurants op het terrein én in de omgeving heeft dit hotel een handvol tips (die vind je hier). Daar ben je over het algemeen binnen een kwartier, en je kunt het meestal ook laten bezorgen bij het hotel.

Een overnachting boeken

De reviews van dit hotel in omgeving Lissabon zijn opvallend lovend. Op Booking.com scoort Salvaterra Country House & SPA een 9.7. Op Google behaalt dit hotel 4.8 uit 5 sterren. Tripadvisor – en dit verbaasde nog het meest – komt op basis van meer dan zestig reviews uit op de volle 5 sterren. Het zit ‘m in de kleine extra’s, zoals het 06-nummer waarop je de service van het hotel te allen tijde kunt bereiken.

Overtuigd? De huidige prijzen op Booking.com starten bij €520 per nacht, maar op de website van Salvaterra Country House & SPA zie je dat de prijs af en toe iets lager ligt. Is deze plek inmiddels volgeboekt of kijk je graag nog even verder: dit vijfsterrenhotel in landelijk Portugal maakte ook indruk, evenals dit vakantiehuis in Faro. Of ga lekker de stad in, en verblijf in een van de leukste hotels van Lissabon.

Beelden: Booking.com