hotel nice, nice hotel, hotels nice, nice hotels, nice fr hotel, nice fr hotels, nice frankrijk hotel

Nieuw in Nice (Frankrijk): het sfeervolle klooster Hôtel du Couvent

De beste hotels zijn vaak de hotels die je per toeval vindt. Vandaag was het weer raak, met Hôtel du Couvent. Een luxe hotel in Nice (Frankrijk), met privestrand, restaurants, zwembad, wellness en meer. Cote d’Azur op de planning? Sinds de zomer van 2024 kun je in dit voormalige klooster neerstrijken.

Slapen in een klooster: Hôtel du Couvent in Nice

hotel nice, nice hotel, hotels nice, nice hotels, nice fr hotel, nice fr hotels, nice frankrijk hotel
hotel nice, nice hotel, hotels nice, nice hotels, nice fr hotel, nice fr hotels, nice frankrijk hotel, Hôtel du Couvent

Het vijf sterren tellende Hôtel du Couvent ligt in een van de bestbeoordeelde zones van Nice. Aan de rand van het park Colline du Chateau, zo’n vier minuten lopen vanaf de Sainte-Reparate kathedraal. De kamers van dit hotel in Nice zijn rustiek en modern ingericht, met lichte muren en warme houttinten.

Het is een open plek voor alle type reizigers; koppels, solo-reizigers, families, iedereen kan er vertoeven. Sommige hotelkamers hebben bijvoorbeeld een eigen keuken. Ideaal voor als je er langere tijd verblijft. In dit hotel in Nice worden regelmatig events georganiseerd, en dat maakt het niet het rustigste hotel van Frankrijk. Maar meestal is een beetje reuring alleen maar gezellig, en in de nieuwere vleugel van het hotel kun je zeker wat peace and quiet verwachten.

Hôtel du Couvent
Hôtel du Couvent

Dit hotel in het Franse Nice, aan de Cote d’ Azur, heeft duidelijk een geschiedenis. Dat zie je bijvoorbeeld aan de wellness die iets wegheeft van een Romeins badhuis. En aan de bakkerij die nog precies de uitstraling heeft zoals in de zeventiende eeuw, toen het nog bewoond werd door nonnen uit de Orde van St Claire.

Restaurants en bars

Waar de nonnen een vrij sober leven leidden, wordt in Hôtel du Couvent regelmatig geproost. Dit hotel in Nice heeft maar liefst drie restaurants en een bar. Via de website van Hôtel du Couvent kun je een tafel reserveren. Daarbij strijken we zelf het liefst neer op het terras; een ydillische plek tussen het groen.

terras, parasols
hotel nice, nice hotel, hotels nice, nice hotels, nice fr hotel, nice fr hotels, nice frankrijk hotel, Hôtel du Couvent
zwembad, hotel du couvent, nice frankrijk

Je kunt een kamer boeken bij Hôtel du Couvent vanaf ongeveer 300 per nacht, waarbij de prijs kan oplopen tot zo’n 750. De moeite waard, blijkt uit de lovende reviews op Tripadvisor en Booking.com. Dit hotel in Nice scoort gemiddeld een 8.8. Gaat de reis verder? Ontdek ook La Tartane in Saint-Tropez.

Beelden: Hôtel du Couvent