picknick bestellen gevulde picknick mand

Picknick bestellen? Unieke plekken mét gevulde picknickmand

Voor een verjaardag in kleine kring organiseerden we laatst een gezellige picknick. Althans, het was een kwestie van één telefoongesprek, want die uren in de keuken verruilden we liever voor een gevulde picknick mand die je alleen nog maar hoeft op te halen. Ook een luxe picknick bestellen? We delen graag onze research – én natuurlijk onze fijne ervaring met een picknick bij Hof Sypesteyn.

Picknick bestellen: unieke locaties met een gevulde picknickmand

Picknick bij Kasteel Heeswijk

Bij Kasteel Heeswijk, vlak onder Den Bosch, kun je een gevulde picknickmand bestellen. Daarmee kun je vervolgens een plekje zoeken langs de slotgracht met uitzicht op het kasteel, of onder de oude bomen die dit landgoed rijk is. Voor €29,95 kun je het kasteel bezoeken en vervolgens je gevulde picknickmand ophalen. Daarbij kun je kiezen uit vlees, vis of vegetarisch.

Luxe picknick bij Nori Picnics

Ook overwogen: een picknick bestellen bij Nori Picnics. Deze cateraar uit Amsterdam verzorgt de ene luxe picknick na de andere, en stopt daar steeds opnieuw heel veel liefde in. Over het algemeen is dit niet het type picknick dat je op een willekeurige zaterdagmiddag organiseert. Denk eerder aan babyshowers, vrijgezellenfeesten, verjaardagen of huwelijksaanzoeken, waarbij je elk detail tot in de puntjes verzorgd wilt hebben.

Een picknick bestellen gaat bij Nori dan ook gepaard met bijvoorbeeld stijlvolle eigen houten picknick tafels, kleden, poefjes, kussens, een tafelloper, porseleinen servies, kristal glaswerk, linnen servetten en allerlei kaarsen en bloemstukken. Ook zijn er heel wat add-ons om uit te kiezen, net als een kleurenpalet. De opbouw, styling en afbouw wordt vervolgens voor je geregeld, waardoor je alleen nog maar hoeft aan te schuiven. Reken al met al op een paar honderd euro, maar dan heb je ook wat.

Picknick bestellen bij Slot Zeist

Ook de gevulde picknick mand – of eerder een de gevulde bolderkar – van Slot Zeist hebben we overwogen. Als je je eigen picknick kleed meeneemt (muziekinstrument en voetbal mogen ook, lezen we op de site), kun je met bolderkar en al een rustig plekje zoeken in de Engelse tuin van het Slot. Perfect voor als je wilt picknicken in de buurt van Utrecht. Reserveren kan heel makkelijk via de website van Slot Zeist. Ook eventueel zelf meenemen: de koelboxen of wijnkoelers van Fieldbar.

Picknick bij Hof Sypesteyn

De knoop werd doorgehakt: we bestelden een picknick bij Hof Sypesteyn. Dit kasteeltje ligt ietwat verscholen in Loosdrecht, en is veel minder bekend dan bijvoorbeeld Kasteel de Haar of Slot Zuylen. De sfeer is dan ook gemoedelijk en laagdrempelig: precies goed voor een picknick. Je kunt een gevulde picknick mand ophalen bij de entree van het terras (ook een aanrader, net als deze kasteel restaurants).

In het houten kistje vind je naast brood, vers beleg en wat zoetigheden ook mooi servies, bestek en een picknickkleed. Laatstgenoemde is vaak simpel grijs of rood, dus om het plaatje compleet te maken namen we toch een eigen kleed mee. Water zit er standaard bij, en drankjes kun je los bestellen op dezelfde plek waar je de picknickmand ophaalt.

Onze ervaring was simpelweg fantastisch: aardig personeel, goed eten, mooie plek – duidelijk voor herhaling vatbaar. Ook een picknick bestellen bij Hof Sypesteyn? Met een belletje of mailtje is het zo geregeld.

Voor je picknick

wijnkoeler
picknickkleed
picknick mand met kleed

Beelden: Pernille Hansum, Slot Zeist, Nori Picnics